Ska vi åka till största festen på jorden?

Funderar på att resa till Xiamen i februari men känner viss tveksamhet med tanke på kinesiska nyåret, möjligheterna att åka runt i Fujian o s v. Har reseexperten några synpunkter på detta? Kanske ett unikt tillfälle att uppleva den största festen på jorden, om man har bokat hotell? Vädret ska ju vara hyfsat och det går direktflyg från Amsterdam.

Vänliga Hälsningar Staffan Persson Hisings Backa

Publicerad
Reparationsarbete på Nanputuo-templet i den sydöstliga provinsen Xiamen.

Reparationsarbete på Nanputuo-templet i den sydöstliga provinsen Xiamen.

Foto: AP PHOTO
Annons

Enligt min uppfattning gör man bäst i att undvika att resa runt i Kina i samband med det kinesiska nyåret. Anledningen är att kineserna kring nyåret, som är landets i särklass största högtid, har sin längsta ledighet på året, och många (i stort sett alla) passar därför på att åka och hälsa på familj, släkt och vänner. Därför det alltid är fullt på tågen och inrikesflyget. Det är också fullt på de flesta sevärdheter och i städernas butiker är det trångt.

Stina Elfverson på researrangören Kinaresor säger att de aldrig några rundresor i Kina kring nyårsfirandet eftersom det är så svårt att ta sig fram. Hon säger också att det inte så mycket fest på gator och torg kring nyåret eftersom själva firandet mest är en familjegrej. Smällare och raketer som var vanligt för några år sedan är dessutom förbjudet nu för tiden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons