Sjukvårdspartiet snart nationellt

Bort med centralstyrningen och stordriften inom sjukvården och minst 10 procent av BNP ska öronmärkas för landets hälso- och sjukvård. Det är några av vallöftena som det sannolika nationella sjukvårdspartiet tänker kämpa för i valet 2006.

Under strecket
Publicerad
Annons

Efter många och krokiga turer är det nu mycket nära att Sverige får ett nytt riksparti i form av ett sjukvårdsparti. Ett tänkbart nytt namn för att samla de tolv lokala och regionala sjukvårdspartierna är Välfärd i Sverige, VIS. Trolig partiledare är Kenneth Backgård som till vardags är kommunalråd i Boden, sitter i landstinget i Norrbotten och är ordförande i den intresseförening som jobbar med att bilda det nya partiet. Åtminstone säger han inte nej till att bli partiordförande.

– Nej, det kan jag visst tänka mig. Men det är en bra bit dit. Först måste vi enas kring ett partiprogram. Sedan ska en majoritet av lokalavdelningarna rösta ja till partiet den 16 oktober, säger Kenneth Backgård.
I dagarna blir partiprogrammet klart och på fredag skickas det ut på remiss till elva lokalavdelningar. Den tolfte finns i Jämtland, men just nu har den avdelningen delats i flera falanger.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons