Sjukhus får eget kök

Alliansen i Stockholms läns landsting är överens om att Nya Karolinska sjukhuset ska få ett tillagningskök. Det kommer att kosta 45 miljoner mer att bygga än mottagningsköket, men i slutändan ska den nya lösningen inte bli dyrare.

Under strecket
Publicerad
Annons

SvD har tidigare skrivit om kritiken mot sjukhusens micromat, som lagas i industrikök med mycket tillsatser och som av patienter ansågs smaklös.

I ritningarna på Nya Karolinska sjukhuset fanns inte något tillagningskök, i stället var tanken att ha ett mottagningskök där mat som lagades någon annanstans skulle tas emot och värmas. Som argument lyftes bland annat hygienen och näringsriktigheten fram. Dåvarande landstingsborgarrådet Maria Wallhager(FP) försvarade färdigmaten med att ”även om man upplever att maten smakar mindre än vad man tänkt sig så innehåller den näringsvärdena som behövs” i SvD.

Annons
Annons
Annons