Annons

Sjukgymnastiken ska rädda Kajsas VM

Sjukgymnastiken på Bosön kan avgöra Kajsa Bergqvists VM-öde. Det är där som höjdhoppsstjärnan under de närmaste dagarna ska behandla sin smärtande och stela hälsena efter fjärdeplatsen i tisdagskvällens DN-gala. - Vi vet precis vad problemet är och vi hoppas kunna åtgärda det under tiden fram till VM, säger Kajsas tränare Bengt Jönsson till SvD.

Under strecket
Publicerad

Vänster hälsena har spökat ända sedan vintern 2002. En inflammerad slemsäck tryckte mot hälsenan, och inför kval och final i inomhus-EM tog Kajsa en bedövningsspruta för att slippa smärtan. Under finalen förvärrades skadan när det uppstod en mindre bristning i hälsenan. - Rehabiliteringen efter den skadan har aldrig hunnit bli helt färdig, säger Bengt Jönsson. För att klara det hade Kajsa förmodligen varit tvingad att ta ett sabbatsår från all hoppning.

Trots skadan har Kajsa i år hoppat högre än någonsin. Men galan i Eberstadt nyligen, där svenskan klarade 2,06 och blev världens tredje bästa dam genom tiderna, innebar också en stor påfrestning på hälsenan. Kajsa gjorde 13 hopp under tävlingen och hade kraftiga smärtor dagen efter. - Helt klart har den tävlingen orsakat de problem vi nu ser, säger Bengt Jönsson. Men elitidrotten är så här. Det är som en balansgång på en knivskarp egg.

Annons
Annons
Annons