Sjukdomsbild för 70-talister

Inte så konstigt att 70-talisterna vägrar växa upp och skaffa barn och ordentliga jobb, utan koncentrerar sig på att gå ut, köpa skivor och läsa rockbiografier. Eskapism är enda utvägen – det är ju ändå kört för dem.

Under strecket
Publicerad
Annons

Videovåldstressade
Minns ni videovåldet? Detta skulle utveckla oss till blodtörstiga bestar, känslolösa monster, rundsparkande råskinn. Men vad hände? Vi lärde oss att leva ut våra aggressioner genom videotittandet och växte upp till en generation konflikträdda, icke-konfrontativa, feg-sms:ande mesar. Dataspelandet i sin tur, skulle ge oss epilepsi. I själva verket har det ställt till med något mycket allvarligare, nämligen underminerat chanserna för artens fortlevnad – hur många relationer har inte förstörts av alltför flitigt Playstation- och Xbox-spelande?

UV-brända
Någon som kommer ihåg ozonlagret? Nä, för det är väl förmodligen borta. Vi var den första generationen som växte upp utan dess heltäckande, trygga skydd. Lägg därtill att varenda svenneungdom numer årligen tar en charter till Thailand – där solen är en miljon gånger starkare än här. Och just ja, solkrämen hjälpte visst inte mot den cancerogena strålningen, bara mot att bli bränd. Too bad, men vad ska man göra? Det viktigaste är ju ändå att vara snygg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons