Annons
X
Annons
X

Sju av nio råd blev rätt

UPPFÖLJNING: När Börsplus följer upp våra råd för andra gången visar även denna gång på betydligt fler ”rätt” än ”fel”. Både Raysearch Laboratories och Garo är upp över 120 procent sen Börsplus satte köpråden. Säljrådet för Fingerprint Cards visade sig också bli framgångsrikt.

Börsplus började så smått publicera analyser innan lanseringen i april 2016, men då inte under det officiella Börsplus-namnet. Det är råden under månaderna fram till april som vi nu följer upp.

I början var publiceringsfrekvensen lägre än vad den är idag, för perioden 1 januari till och med 31 mars 2016 har vi sammanlagt tolv råd att följa upp. Men det kommer alltså bli betydligt fler analyser att regelbundet följa upp framöver.

Tre av tolv analyser var neutrala råd och utfallet för dessa finns i tabellen nedan. Av de resterande nio råden har sju råd blivit ”rätt”.

Annons
X

Uppföljning av aktieanalyser under perioden 1/1–31/3 2016

H&M (köp)

Nyckeltalen har försämrats kvartal för kvartal och många frågar sig om storhetstiden för alltid är över. Börsplus bytte fot till mer neutral inställning i september då kursen var 251 kronor.

Securitas (neutral)

Absolut sett har man inte tagit skada av att äga Securitas men med hög värdering i utgångsläget och med cykliska aktier som lokomotiv på börsen så har säkerhetsbolaget inte hängt med index.

G4S (neutral)

Det brittisk-danska alternativt till Securitas kom från ett läge med mycket svag lönsamhet. Nu verkar den trenden ha vänt vilket syns i en uppvärdering på börsen den senaste månaden.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Vitrolife (neutral)

  Prissatt för perfektion, var omdömet för ett år sedan. Man kan inte säga att bolaget presterat perfekt men kursen gick rakt upp. I maj sänkte vi rådet till sälj på 398 kr.

  Fingerprint (sälj)

  Börsplus har länge varnat för att bolaget får svårt att hålla sina prognoser och för svagheter i styrningen. Efter kursraset lyfte vi rådet till neutral i december 2016.

  Orexo (köp)

  Tyvärr har flera motgångar drabbat bolaget som försöker etablera en ny typ av medicin mot opiatberoende, bland annat kring produktens patentskydd. Börsplus sänkte rådet till neutral i februari i år på 37 kr.

  Raysearch (köp)

  Snillebolag inom strålterapi som lyckats klart över förväntat med nya produkter. Affärsmodellen är enormt skalbar vilket gett kraftiga vinstlyft de senaste kvartalen.

  Ework (köp)

  Börsplus-favorit som fortsätter att leverera god tillväxt och höga utdelningar. Troligen är strukturvärdet fortfarande underskattat i detta innovativa företag.

  Garo (köp)

  Bästa börsnoteringen i mannaminne. Garo tillverkar el-produkter som laddstolpar och är så genuint småländskt att placerarna nästan betalar vad som helst för vinsterna. Vi hoppade av tåget lite för tidigt i maj på 152 kr.

  Leovegas (köp)

  Ingen av de bättre aktierna inom spelsektorn men positiv avkastning i alla fall. Vi sänkte rådet till neutral i maj på 35,1 kr. Man kan tycka att bolaget inte riktigt får fullt betalt av börsen för sin höga tillväxt. Läs kommentaren här.

  Shareville shareville.se

  Humana (köp)

  Det blev lyckat att teckna aktier i introduktionen av Humana men aktien övertygar inte riktigt på börsen. Troligen är orsaken oro att tillväxten inom personlig assistans bromsar in.

  Bahnhof (köp)

  Trots att planerna på att bygga en jättelik datahall i Stockholm, Elementica, har gått om intet så har Bahnhof-aktien ångat på. Tillväxten är imponerande hög.

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X