Annons

SJ:s dåliga ursäkter förstör för resenärerna

Informationstavla på järnvägsstationen i Gävle på annandagen sedan tågtrafiken ställts in på grund av stormen Dagmar.
Informationstavla på järnvägsstationen i Gävle på annandagen sedan tågtrafiken ställts in på grund av stormen Dagmar. Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ/SCANPIX
Publicerad

Återigen har julfirandet drabbats av stillastående tåg för många svenskar. Förra året ställdes en stor mängd tåg i Sverige in dagen före julafton. I år drabbas tågen norrut och till Dalarna. Samtidigt har busstrafiken varit både punktlig och säker. Tyvärr antyder SJ helt felaktigt att det inte skulle vara säkert att åka buss på de stora vägarna som anledning till att de själva inte sätter in extrabussar. Det skrämmer våra resenärer helt i onödan och hindrar strandsatta tågresenärer från att höra av sig till oss.

Vi på Swebus har tagit hand om de resenärer som själva har hört av sig till oss, genom att sätta in extrabussar på havererade järnvägssträckor i Dalarna. Samtidigt blir vi beklämda över att SJ knappt sätter in några extrabussar för att underlätta för sina resenärer. I tidningsartiklar kommer SJ med tre olika ursäkter till varför man inte sätter in extrabussar.

Annons
Annons
Annons
Annons