X
Annons
X
Fördjupning

Sarah Sjöström: ”Det är helt sjukt egentligen”

Sarah Sjöström överträffar sig själv år efter år. Facit så här långt 2017: tre VM-guld, ett VM-silver, totalseger i världscupen och sex världsrekord.

– Varje år tänker jag; hur ska jag toppa det här? Sedan går det bara bättre och bättre. Jag förstår inte hur jag lyckas med det.

Sarah Sjöström har varit högaktuell för Svenska Dagbladets bragdguld så gott som varje år sedan 2008. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Det är tidig morgon. Stockholm vaknar och Sarah Sjöström har redan klarat av det första av dagens två träningspass. Eriksdalsbadet är hennes andra hem på Södermalm och hon är på ett strålande humör. Vinkar vant till badgästerna, hälsar glatt på de nyfikna skolbarnen som ska ha simundervisning och skrattar mycket när hon ser tillbaka på ännu ett makalöst år.

Fattas bara annat. För drygt en vecka sedan säkrade hon totalsegern i världscupen, hon har blivit utsedd till Europas bästa kvinnliga idrottare alla kategorier, och kan se tillbaka på ett år med tre VM-guld, ett silver och sex världsrekord.

Sarah Sjöström har varit högaktuell för Svenska Dagbladets bragdguld så gott som varje år sedan 2008.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 5

Sarah Sjöström ser absolut inget slut på varken framgångarna eller karriären.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 3 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X