Annons

Sjösjuka kändisar blir tv-underhållning

En 18 dagars seglats över Atlanten med kända svenskar är ett av dragplåstren när Discovery och Kanal 5 presenterar sitt höstutbud.

Under strecket
Kristoffer Viita / TT
Publicerad

Thomas Wassberg, Viktor Frisk, Gunnar "Gurra" Krantz, Markus Aujalay, Agneta Sjödin och Peter Magnusson deltog i tisdagens pressträff då höstens nyheter på Kanal 5 presenterades. Gruppen medverkar i programmet "Över Atlanten."

Foto: Henrik Montgomery/TT

"Man kan tänka sig att det skulle ha blivit mer konflikter men det blev faktiskt det motsatta, att vi insåg att vi alla verkligen är i samma båt", säger Agneta Sjödin som seglar 500 mil tillsammans med fem andra svenska kändisar i "Över Atlanten", på Kanal 5 i höst.

Foto: Henrik Montgomery/TT

"Det finns ingenting som är så ångestbefriande som att kolla en sån här dokusåpa, man kopplar bort allting och kan tänka 'de har det värre'", säger Carolina Gynning som programleder den sjunde säsongen av "Ex on the beach".

Foto: Henrik Montgomery/TT

"Vi är rädda för sånt som kan komma oss nära" säger Christine Meltzer, som undersöker olika sorters kärlek i "Meltzer och kärleken" på Kanal 5 till hösten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

I "Över Atlanten" reser sex svenska kändisar från Las Palmas till den västindiska ön St Martin. Programledaren Agneta Sjödin, artisten Viktor Frisk, längdskidåkaren Thomas Wassberg, simhopparen Anna Lindberg, tv-kocken Markus Aujalay och komikern Peter Magnusson försöker överleva 500 mil på öppet hav. Samtidigt som de tampas med sjösjuka, ruttnande mat och trasiga toaletter.

– Jag tyckte vissa saker var skitjobbiga, säger Viktor Frisk. Framförallt att vara utan allting i 18 dagar. Man var så utlämnad, även om jag inte tänkte på det just då. Det var nog bra, annars hade det nog varit ännu värre. När man ser att det är en båt och ingenting mer. Om det skulle gå åt helvete skulle det ta fyra dagar för en rysk helikopter att komma.

Annons
Annons
Annons