Annons
X
Annons
X

Själv är bäste dräng, men butler ska alla ha

När ska vi älska? När ska vi skratta? Det frågade socialdemokraterna Ilija Batljan, oppositionslandstingsråd i Stockholms län, och Carin Jämtin, oppositionsborgar- råd i Stockholms stad, på
Dagens Nyheters debattsida i går.

Så som debatten gick på bloggar, nyhetssajter, Facebook och Twitter under dagen verkar det som att de båda socialdemokraterna besvarade åtminstone den ena frågan.

Johan Ingerö på den liberala tidskriften
Neo anklagade den socialdemokratiske landstingspolitikern Johan Sjölander (som försvarade förslaget på sin blogg) och hans partikamrater för att använda oschysta kampanjmetoder, eftersom Ingerö och hans kollegor inte kunde jobba på grund av skrattkramper.

Annons
X

Visionen är att SL ska hyra ut lokaler på och i anslutning till t-banestationerna till företag inom servicesektorn så att stockholmarna kan få livspusslet att gå ihop.

Jämtin och Batljan räknar upp några förslag på tjänster som de tycker behövs, bland annat hjälp med matinköp, tvätt och butlertjänster. S vill ta bort möjligheten för heltidsarbetande att genom rut-avdraget få hjälp med städning och tvätt i hemmet, men de vill att t-baneresenärer ska släpa med sig sin smutstvätt till tunnelbanan på morgonen och släpa hem den på eftermiddagen.

Enligt artikeln ska alla tjänster ”utföras av privata företag som får kontrakt att verka i SL:s lokaler”. Verksamheten ska utföras på marknadsmässiga villkor.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Kollegan Sanna Rayman bröt semestern för att twittra att ”S i Sthlm lovar alltså att hyra ut lokaler och delger oss sina fantasier om hur det ska bli sen”.

  Fantasier som dessutom är verklighet på sina håll sedan flera år, helt utan Socialdemokraternas agerande. Tvättinrättningar och servicebarer som byter batteri i klockan och klackar om skorna finns nämligen vid ett flertal tunnelbanestationer och företag som exempelvis Netxtra levererar matvaror direkt hem.

  Hur kommer det sig förresten att S är emot hushållsnära tjänster och kallar rut för pig-avdrag, men vill ge alla kollektivtrafikresenärer en butler?

  Debattartikeln är startskottet på Socialdemokraternas kampanj
  Mer tid att leva, komplett med Facebookgrupp och webbsajt. Hur kommer slagorden att låta i valrörelsen? Gissningsvis ”Ropen skalla – butler till alla! Om man bor i Sthlm. Och tar tunnelbanan. Om det finns en marknad för det”.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X