Analys

Dag Rolander:Sitt still i båten – Avvakta köp efter kursrus

Dag Rolander

Eniro är inne i slutfasen av sin stora omstrukturering till digital sökning. Men bolaget är skuldtyngt och aktien fullvärderad efter årets branta kursrusning.

Under strecket
Publicerad
Annons

Omstruktureringen av Eniro är inne på sluttampen. Från nästa år kommer endast de tunna svenska lokalkatalogerna Din Del att finnas kvar, medan all övrig information, inklusive kartorna, har digitaliserats som sökbara databaser på bolagets sajter. Som användare bläddrar vi nu och söker på nätet, via dator eller mobiltelefon, men det är inte vi som är kunderna.

Idag, liksom tidigare, betalar i första hand små och medelstora företag för att visa upp sig hos Eniro. Initiativet till denna marknadsföring kommer normalt efter kontakt med drivna säljare, som utgör majoriteten av de anställda. I portföljen finns också ett av Sveriges största reklamfinansierade bloggnätverk. Eniro är alltså ett medieföretag som säljer annonsplats på egna internetsajter och i tillägg även en mediebyrå, som mot provision förmedlar annonser som bolagets kunder önskar lägga upp på andras sajter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons