Annons
X
Annons
X

Sista chansen att deklarera i tid

Skynda dig att deklarera! Klockan tolv i natt smäller det, och blir du försenad så kostar det. Men redan nu har över 4,4 miljoner e-deklarationer trillat in.

Av TT

Bara några timmar kvar nu. Klockan 24.00 i natt är deadline för deklarationen, men en hel del har redan klarat av det. Fram till klockan tre i natt hade det kommit in mer än 4,4 miljoner e-deklarationer.

– Jämfört med samma datum förra året är det 290 000 fler, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till TT.

Och för den som inte satt igång ännu är det hög tid nu.

Annons
X

– Vänta inte till sent i kväll. Då kan det vara trögt på nätet och svårt att komma fram till skatteupplysningen om man har bekymmer.

Mest tryck på telefonlinjerna brukar det vara mellan 19 och 22 på kvällen, och det vanligaste problemet är att man saknar kontrolluppgifter från banken som rör till exempel aktieaffärer.

– Då är tipset att skicka in deklarationen ändå och komplettera med uppgifterna sedan, säger Kay Kojer.

Att vara sen kostar pengar - en tusenlapp för den som är upp till tre månader sen. Men särskilt vanligt är det inte, förra året fick bara 5 000 svenskar betala.

– Man kan ju vara sjuk eller bryta benet på vägen när man ska lämna in. Ibland finns det skäl till att man inte får förseningsavgifter trots att man lämnar in för sent.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X