SvD Perfect Guide
Annons

Siri Barje: ”Pocherar ett ägg och filmar det”

Kocken Siri Barje signerar böcker, äter en hel ost och plockar lök på Lidingö.

Text: SvD Perfect Guide - 14 maj 2020

Jag börjar fredagen med att promenera hem från Bonnier där jag har signerat min nya bok. Känner total fredagsfeeling, men den dödas för det är så deppigt öde i Stockholm. Men jag blir alltid gladare av att handla mat, så jag svänger förbi vår mataffär Ica Folkungagatan och köper middag. Det blir smörstekt torsk med gremolatamos och grön sparris. Blir dessutom störtglad när jag kommer hem för då har vinet jag har beställt kommit! Från Gullberg by Stockwine. Jag kan nästan inget om vin men dricker ett orange vin som är fett gott.

Vaknar på lördagen och äter en riktigt strulig frukost där jag pocherar ägg samtidigt som jag försöker filma till Instagram, min tvååring skriker om en kombinerad kaviar- och skinkmacka, min tre månaders bebis vill äta samtidigt och jag och min man försöker hålla ihop det. Men lite tjafs blir det så klart. Jag får i alla fall i mig den smörstekta briochen med smörstekt spenat och pocherat ägg. Sedan måste vi ut från lägenheten – nu! Vi kommer på att vi behöver ett nytt täcke, så vi köper det och äter sedan en utelunch på Pascal: svartrotssoppa och portobellotoast. Mycket gott. Sedan går vi till mingelparken på Nytorget. Är där så länge vi orkar så att vår son får leka. Går hem, värmer middagsresterna från fredagen och tvättar i tvättstugan som äntligen är ledig. Jag äter en hel Boursinost med Bretonkex framför filmen Inherent vice. Somnar självklart så att min man får berätta hur den slutar dagen efter.