Annons

Singapore förbjuder handel med elfenben

Elefantbetar från ett rekordbeslag av elfenben i Singapore i juli. Vid beslaget hittades även stora mängder myrkottsfjäll. Arkivbild.
Elefantbetar från ett rekordbeslag av elfenben i Singapore i juli. Vid beslaget hittades även stora mängder myrkottsfjäll. Arkivbild. Foto: AP/TT

Singapore trappar upp kampen mot illegal handel med vilda djur. Från 2021 kommer all inrikes handel med elfenben från elefanter att förbjudas i landet.

Under strecket
TT
Publicerad

Sedan 1990 är internationell handel med elfenben från elefanter förbjuden i Singapore, men det inhemska förbudet har dröjt. Beslutet, som tillkännages på måndagens internationella världselefantdag, har föregåtts av två års förhandlingar med organisationer och elfenbenshandlare. Tidigare har elfenben fått säljas i Singapore om handlarna har kunnat bevisa att produkterna importerats före 1990, men det har ansetts svårt att efterleva i praktiken.

I juli gjorde singaporianska myndigheter ett rekordstort beslag av smugglat elfenben. Nästan nio ton elefantbetar från uppskattningsvis 300 afrikanska elefanter hittades i en container som skeppats från Kongo-Kinshasa via Singapore med slutdestination Vietnam.

Annons
Annons
Annons