Annons

Siemenschef tar strid mot rasism i politiken

Siemens koncernchef Joe Kaeser. Arkivbild.
Siemens koncernchef Joe Kaeser. Arkivbild. Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Den tyska industrijätten Siemens koncernchef Joe Kaeser sätter än en gång ned foten om den politiska utvecklingen i Tyskland. I en intervju med Bayerischer Rundfunk varnar Kaeser för att passivt se på medan främlingsfientliga krafter flyttar fram sina positioner.

Under strecket
TT
Publicerad

– Jag tycker inte att man ska tiga. En gång i tiden, då nationalsocialismen växte sig stark, var det alltför många människor som teg så länge att det till sist var för sent. Det får aldrig hända igen här i Tyskland, säger han.

Kaeser skapade rubriker i våras då han gick i polemik med högerpopulistiska Alternativ för Tysklands (AFD) gruppledare Alice Weidel, sedan hon sagt i ett tal i förbundsdagen att "slöjflickor, bidragsförsörjda knivmän och andra oduglingar" inte kommer att säkra tillväxten. Siemenschefen svarade då att han föredrog att flickor gick i slöja framför att de var med i "Bund Deutscher Mädel", nazistpartiet NSDAP:s ungdomsorganisation för flickor, vilket ledde till att både han själv och hans familj fick ta emot hot.

Annons
Annons
Annons