Annons

Shoppingweekend: Europas bästa vintagemarknader

Europa myllrar av vintagemarknader och hösten är den perfekta årstiden att finkamma dem. Vi har valt ut ställena med störst fyndchans och bäst stämning.

Under strecket
Publicerad

På söndagar vallfärdar både madreleños och turister till den enorma loppmarknaden i arbetarområdet Lavapiés. Där kan man köpa allt från kläder och elektronik till antikviteter och haschpipor. Om du planerar en tur dit är det bra att försöka komma tidigt eftersom gatorna blir packade med folk mitt på dagen vid tolv. Efter ett par timmars shopping är det skönt att runda av med att äta ett par tapas och dricka ett glas vin på någon av de många billiga tapasbarerna i området, skrev SvD om El Rastro i en artikel från 2005.

Vintageproffsen tajmar alltid Milanoresan till den sista helgen i månaden. Då förvandlas nämligen den 2 kilometer långa sträckan utmed kanalen Naviglio Grande till en av stadens största och populäraste marknader. Här råder trivsel snarare än köphets och många kommer hit enbart för stämningens skull. För shoppingsugna väntar emellertid en allé av fynd där man i de hundra-tals stånden kan hitta allt från vackra antikviteter och smycken till kläder och designerväskor.

Annons
Annons
Annons