X
Annons
X

Shoppinglust i Barcelona

Chica lokala designers, exklusiva läderhantverkare och excentriska prylsamlare. SvD Resor guidar till Barcelonas roligaste shopping.

Strosa i vårvärmen i Barcelona.

Foto: Colourbox Bild 1 av 2

Den skånska modeskaparen Lisa Wixell sticker ut i Barcelona.

Foto: Instagram/lisa_wixell Bild 2 av 2

Del 1 av 9

Strosa i vårvärmen i Barcelona.
Strosa i vårvärmen i Barcelona. Foto: Colourbox

Lisa Wixell: Sensuell svensk design som sticker ut

Den skånska modeskaparen Lisa Wixell sticker ut i Barcelona.
Den skånska modeskaparen Lisa Wixell sticker ut i Barcelona. Foto: Instagram/lisa_wixell

Genom att förena svensk funktion med Barcelonas livliga storstadsflärd har skånska modeskaparen Lisa Wixell hittat en unik designprofil som sticker ut bland de lokala spanska klädbutikerna. Wixells ateljé ligger ovanpå butiken, och det är där hennes feminina festklänningar med mycket spetsdetaljer, skira underkläder och smycken skapas. Resultatet är både sensuellt och bekvämt. Om inget på galgarna känns helt rätt erbjuds även skräddarsydda lösningar, klara på fyra veckor.

Adress: Calle Flassaders 27-29, lisawixell.eu

Annons
X
Annons
X
Annons
X

På Wer-Haus hittar du handplockad kulturkuriosa av högsta kvalitet.

Foto: Wer-Haus Bild 1 av 1

Del 2 av 9

Wer-Haus: Konceptvaruhus för alla behov

På Wer-Haus hittar du handplockad kulturkuriosa av högsta kvalitet.
På Wer-Haus hittar du handplockad kulturkuriosa av högsta kvalitet. Foto: Wer-Haus

Ett stenkast från shoppingartären Passeig de Grácia ligger gigantiska Wer-Haus, det senaste tillskottet bland Barcelonas allt fler konceptbutiker. På bara några månader har arkitektur- och konstvurmarna Nicolas Rossi, Jean-Antoine Palagos och Marc Miró skapat ett måste för den som söker handplockad kulturkuriosa av högsta kvalitet. I den strama industrilokalen väntar utställningar med modernt fotografi, en butik med modeböcker och en annan som säljer plagg av bland andra Raf Simons och andra modeskapare på väg upp. Om shoppingen väcker hungern till liv finns räddningen i form av huskocken Célio Strapazzollis förnämliga rätter, gärna ihop med en flaska japansk mikroöl. Bäst av allt? Det är inte i närheten av så pretentiöst som det låter.

Adress: Carrer d'Aragó 287, wer-haus.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Foto: Nuovum Bild 1 av 1

Del 3 av 9

Nuovum: Kuriosakabinettet med lokal design

undefined
Foto: Nuovum

Jose Miguel Sevilla grundade Nuovum som e-butik 2013 och knappt ett år senare var ryktet så vida spritt att en stilren och snygg fysisk affär slog upp portarna i Raval. Dagens Nuovum påminner om ett chict kuriosakabinett. I väggarnas sexkantiga hyllor hittas ett välsorterat axplock av accessoarer, solglasögon, smycken, väskor, skor, porslin och heminredning. Vi lockas framförallt av att så mycket är signerat nyetablerade formgivare med bas i Barcelona.

Adress: Pintor Fortuny 30, nuovum.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Jaime Beriestan och Sally Wood.

Foto: Jaime Beriestan Bild 1 av 1

Del 4 av 9

Jaime Beriestain: Det smakfulla vardagsrummet

Jaime Beriestan och Sally Wood.
Jaime Beriestan och Sally Wood. Foto: Jaime Beriestan

**– Jag ville skapa **känslan av ett smakfullt vardagsrum där jag kan underhålla mina gäster, säger chilenske designern Jaime Beriestain när han ska presentera den 500 kvadratmeter stora lokalen med trägolv och tegelväggar i l'Eixample som bär hans namn. Här samsas kafé och restaurang – vars meny kocken komponerat efter Beriestain egna önskemål – med ett fint sortiment av möbler, kuddar och köksgeråd.

Adress: Calle Pau Claris 167,beriestain.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Boo har ett utbud av kläder, prylar och parfymer som är svårt att hitta någon annanstans.

Foto: Boo Bild 1 av 1

Del 5 av 9

BOO: Ett ombonat paradis för prylsamlare

Boo har ett utbud av kläder, prylar och parfymer som är svårt att hitta någon annanstans.
Boo har ett utbud av kläder, prylar och parfymer som är svårt att hitta någon annanstans. Foto: Boo

Vackra Boo påminner om ett privat sällskapsrum – det är varmt, ombonat och bjuder på många detaljer att fascineras av. Det bästa är att allt går att köpa med sig hem. Boo är döpt efter den prylsamlande Boo Radley i Harper Lees klassiska roman "Dödssynden" vars passion butikens grundare Álex Gonzáles delar till fullo. Den gemensamma nämnaren för de noga utvalda kläder och attribut som hamnar mellan Gonzálezs mörkbruna butiksväggar prydda med rådjurhuvuden, är dess höga kvalitet och nostalgiskt inspirerade snitt. Utbudet kompletteras av prylar och parfymer som är nästintill omöjliga att hitta någon annanstans i Barcelona.

**Adress: **Bonavista 2, boobcn.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Carolina Iriarte

Foto: Iriarte Iriarte Bild 1 av 1

Del 6 av 9

Iriarte Iriarte: Elegant och tidlöst läderhantverk

Carolina Iriarte
Carolina Iriarte Foto: Iriarte Iriarte

**På jakt efter **elegant handtillverkade läderväskor av både kvinnligt och manligt stuk? Då är detta adressen att bege sig till. Det har gått ett par år sedan den argentinska ägaren Carolina Iriarte la sin karriär som skodesigner på hyllan för att i stället ägna sig åt handväskor, portföljer och plånböcker. Det tycks ha varit ett klokt beslut. Kollektionerna är tidlösa, sobra och mycket välgjorda. Den senaste, Ficción, väcker grava ha-begär och är precis den sortens minutiöst hållbara hantverk vi med glädje betalar fyrsiffriga summor för.

Adress: Cotoners 12, iriarteiriarte.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Nordiska influenser på Nordicthink.

Foto: Nordicthink Bild 1 av 1

Del 7 av 9

Nordicthink: Nordisk enkelhet möter Europa

Nordiska influenser på Nordicthink.
Nordiska influenser på Nordicthink. Foto: Nordicthink

**Funktionalitet, enkelhet – och obestridlig **skönhet. Det är de inte alltid så lätta kriterierna som en designers form behöver uppfylla för att hamna på Nordicthink. Butikens rötter går djupt ner i den skandinaviska mönstermyllan och visst går det att hitta Marimekkotextiler, Brioleksaker och stringhyllor i den stora och medvetet kantstötta lokalen. Men de verkliga fynden görs bland varumärken som Fatboy, Sebastian Wrong och Makers with agendas vars produkter blandar det välbekant nordiska med europeiska influenser. Det är då det blir riktigt spännande.

Adress: Calle Consell de Cent 412, nordicthink.com

Annons
X
Annons
X
Annons
X

Bronskatten är ett av landmärkena i Raval.

Foto: Kavalenkau Pavel/ Colourbox Bild 1 av 1

Del 8 av 9

CCCB: Kulturcentrum med förnämlig butik

Bronskatten är ett av landmärkena i Raval.
Bronskatten är ett av landmärkena i Raval. Foto: Kavalenkau Pavel/ Colourbox

**Förr var Raval **känt som ett av Barcelonas ruffigaste områden. Numera är det här mycket av det bästa i Barcelona tittar fram. Omdaningen har pågått sedan tidigt 90-tal och det är framförallt de moderna kulturcentrumen som blåst liv i kvarteren. Ett av dem – och kanske det bästa – är Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Cccb. På innergården möter de historiska byggnaderna moderna glasfasader vars vinkel gör att havet alltid speglas trots alla höga hus. Kaféet är en omtyckt mötesplats bland stadens kulturella, men missa för allt i världen inte butiken. Den är alltid värd ett besök, full av sagolik litteratur specialiserad på några av vår tids mest fängslande kulturella fenomen.

Adress: Montalegre 5, cccb.org

Annons
X
Annons
X
Annons
X

På härliga, udda Fusta'm kan du hitta saker som du kommer bli helt ensam om.

Foto: Instagram/fustam Bild 1 av 1

Del 9 av 9

Fusta’m – ovanlig inredning

På härliga, udda Fusta'm kan du hitta saker som du kommer bli helt ensam om.
På härliga, udda Fusta'm kan du hitta saker som du kommer bli helt ensam om. Foto: Instagram/fustam

**Antikvitets- och inredningsbutiken **Fusta’m är full av ovanliga möbler, lampor, dekaler och dekor från 50-, 60- och 70-talet. Möbelreparatören Lídia Matos och snickaren Oriol Vinas samlar på sig fynden under sina resor kors och tvärs över världen och restaurerar dem sedan i verkstaden intill butiken. Att komma hit är som att få tillträde till en hemlig klubb för dem som gillar antika urverk, sällsynta figurer och bohag som bara skådats i designmagasin med ett par årtionden på nacken. Ett givet stopp för dig som vill utöka hemmet med något verkligt exklusivt föremål, eller bara få lite originell inredningsinspiration.

Adress: Calle Joaquín Costa 62, fustam.cat

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X