Annons
X
Annons
X

Shopping i Paris?

Ska resa med mitt barnbarn, 17 år, till Paris - en heldag för shopping. Jag vill veta vilka gator som har affärer med moderata priser på kläder och även annat smått för unga? /Mvh Inger

Foto: AP OCH COLOURBOX MONTAGE: SVD

I det överdåd av mode, exklusiva varuhus, boutiquer och upptrampade shoppingstråk som är Paris är det lätt att bli vilsen, lätt att vilja för mycket på för kort tid och komma hem desillusionerad och tomhänt. Därför är det inte bara viktigt att välja rätt, du måste också ha mod att välja bort.

Jag gillar att flanera runt bland boutiquer och kaféer i mysiga Marais-kvarteren. Se bara till att inte fastna i de internationella varuhuskedjorna på Rue de Rivoli, hitta istället till gator som Rue Vielle du Temple, Rue des Rosiers och Rue des Francs Bourgeois som knockar besökaren med sin oslagbara Parischarm. Här är butikerna och utbudet av modekläder, skor, konst och prylar betydligt mer spännande, här håller icke-mainstream-shoppingen absolut världsklass.

Retrotrendiga kläder, gamla böcker och tidningar hittar du på Europas bästa och förmodligen största second hand-butik Kiliwatch på 64 Rue Tiquetonne.

Annons
X

Tre tips

Mare på 21 Rue des Francs Bourgeois. En liten med mycket bra skoaffär för tjejer. Kanske inte har så moderata priser, men ändå värd ett besök.

Antoine et Lili, på 51 Rue des Francs Bourgeois. Designade och hippa kläder i olika prisklasser.

APC, 112 Rue Vielle du Temple. Ungt mode, mycket populärt bland Paris egna ungdomar.

reseexperten@svd.se mailto:reseexperten@svd.se och svar svd.se
Annons
Annons
X
Foto: AP OCH COLOURBOX MONTAGE: SVD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X