Annons
X
Annons
X

Sheraton ber om ursäkt i öppet brev

Sheraton hotels områdeschef Jan Nielsen ber i ett öppet brev Diana Nyman från Romska rådet i Göteborg om ursäkt. Nu ska personalen utbildas, skriver han.

Av TT

Diana Nyman blev stoppad från att komma in till frukostmatsalen på Sheraton hotel i Stockholm i tisdags, trots att hon kunde visa att hon bodde på hotellet.

Hon var i Stockholm för att hålla ett anförande vid regeringens presentation av sin så kallade vitbok om hur romer diskriminerats och kränkts under 1990-talet.

Nielsen skriver i brevet att hotellet ser ”ytterst allvarligt” på vad som hänt och att händelsen undersökts ingående.

Annons
X

TT: Vad är din uppfattning av vad som hänt?

– För närvarande har jag inte en definitiv uppfattning. Men vi förstår hur Diana Nyman känner sig och vi vill ursäkta oss för den känslan, säger Jan Nielsen.

Personalen ska gå en uppfriskningskurs i hotellets policy för mångfald.

– Han ber om ursäkt offentligt, det är en bra början och att han har målsättningen om att det inte ska förekomma diskriminering och att de genomför ett arbete. Men det krävs också att det genomförs, att det inte är tomma ord, säger hon till TT.

Jan Nielsen önskar i brevet att få träffa Diana Nyman personligen, men hon säger att anmälan hon skickat in under torsdagen till Diskrimineringsombudsmannen nu måste få ha sin gång.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X