Annons

Shell kräver förskott vid kontanttankning

Shell blir först ut bland bensinkedjorna med att helt stoppa möjligheten att betala kontant efter tankning. Arkivbild.
Shell blir först ut bland bensinkedjorna med att helt stoppa möjligheten att betala kontant efter tankning. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

I fortsättningen blir det pengarna först som gäller för den som tankar på Shells bensinstationer och vill betala med kontanter. Ett annat sätt att minska antalet smitningar från bensinstationerna, som införts efter krav från de stora kortbolagen, har lett till protester från många kunder.

TT
Publicerad

I vissa områden har man en längre tid på olika bolags bensinstationer kunnat se skyltar om att kontant efterskottsbetalning inte är möjlig. Smitningarna har helt enkelt kostat för mycket på stationerna och obehaget för personalen är ett annat stort problem.

Nu blir Shell först ut bland kedjorna med att införa totalstopp. Det nya betalningssystemet innebär att kunden som vill betala kontant måste köpa en voucher – ett värdebevis – före tankning. Det kommer också att bli möjligt att betala med en mobilapp. Att stoppa in ett kort i automaten och bekräfta med en kod kommer dock att bli det primära betalningssättet.

Annons
Annons
Annons