Annons
X
Annons
X

”Shejken är martyr, dödades av de otrogna”

Ryktet om att al-Qaidas frontfigur Usama bin Ladin dödats i en eldstrid i Pakistan sprids snabbt över internet. Flera sajter med koppling till militanta islamiströrelser kommenterar uppgifterna med sorg.

UPPGIFTERNA SPRIDS SNABBT PÅ NÄTET

Beskedet lämnades av den amerikanske presidenten Barack Obama i natt: Efter mer än tio år av spaningar har terrornätverket al-Qaidas mytomspunne ledare Usama bin Ladin dödats av amerikanska trupper.

Nyheten pumpas nu ut över världen och bin Ladin, länge en av
världens mest efterspanade män, pryder de flesta nyhetssajter.

Men också sajter som kopplas till militanta islamiströrelser publicerar uppgifterna om bin Ladins död. På många håll ifrågasätts informationen och framställs som en konspiration iscensatt av amerikanerna.

Annons
X

Andra sajter beklagar händelsen och uttrycker sin sorg över vad som hänt. På en sajt kopplad till den militanta irakiska rörelsen Ansar al-Islam anas en upprördhet över dödsbudet.

En kortfattad text lyder ”Shejk Usama bin Ladin uppges ha gjorts till martyr av de otrogna”. En annan sajt som används av militanta islamister skriver ”Vi ber till gud att hans tjänare får vara trygga och borta från de otrognas bilckar.”

Ingen av det spretiga nätverket al-Qaidas delar har ännu kommenterat uppgifterna och en talesperson för de afghanska talibanerna vill vänta på mer information innan någon kommentar lämnas.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X