Annons
X
Annons
X

Shaaban: ”Det här är jättetragiskt”

Rami Shaaban, före detta landslagsmålvakt av egyptisk och finländsk härkomst, kommenterade en match i Afrikanska mästerskapen när tragedin inträffade.

Av TT
Egyptisk militär har skickat helikoptrar för att rädda Ahly-spelare och supportrar, rapporterar Reuters.
Egyptisk militär har skickat helikoptrar för att rädda Ahly-spelare och supportrar, rapporterar Reuters. Foto: REUTERS

– När man fick se bilderna var det svårt att behålla fokus på matchen. Det här är jättetragiskt. Nu har jag inga släktingar eller bekanta just i Port Said men precis som vid oroligheterna på Tahir-torget så blir man otroligt besviken, säger Shaaban till TT.

Shaaban känner väl till de båda lagen Ahly och Masry men menar att det troligtvis inte handlar om någon rivalitet som utlöst katastrofen.

– Jag vet ju inte vad orsakerna är men får man spekulera så tror jag allt utmynnar i de sociala problem som Egypten har framför sig och den osäkerhet som infunnit sig i landet. Det hade kanske kunnat bli tjafs ändå men inte fått de här proportionerna om inte det funnits den oron.

Annons
X

– De här två lagen har spelat matcher mot varandra förut. Det är inte bara rivalitet mellan klubbarna utan det här speglar sig i det sociala.

Med tanke på Egyptens situation, vilken påverkan får den här händelsen?

– Jag tror att man måste titta framåt. När det väl sker tragedier och olyckshändelser som det här så brukar det förena människor. Jag vill inte kalla det en väckarklocka, men man får hoppas att man inser att ingen vinner på sådant här utan att man förhoppningsvis kan enas.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Är du eller någon du känner på plats? mailto:webmaster@svd.se?subject=Egypten

  TT

  Annons
  Annons
  X

  Egyptisk militär har skickat helikoptrar för att rädda Ahly-spelare och supportrar, rapporterar Reuters.

  Foto: REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X