Perfect Guide

Sexskribenten svarar: ”Hur vet jag om hon fejkar orgasm?”

SPG:s Hannah Arnhög svarar på läsarnas frågor om sex.

Hej Hannah,
hur vet jag om kvinnan jag har sex med fejkar orgasm eller inte? Jag tycker det är så viktigt att hon njuter minst lika mycket som jag, men då måste jag ju veta om jag är på rätt spår eller inte.
/Jens

Annons

Hej Jens!
Det kan du inte veta. Hennes orgasm kan både låta och kännas olika från gång till gång (samma gäller för dig) och det finns inget hemligt knep som avslöjar sanningen. Ju mer du lär känna henne, desto lättare kommer det att bli för dig att känna igen hennes orgasmer. Men som sagt, det går aldrig helt säkert att veta. Däremot har jag ett tips: lägg inte någon press på henne! Det är fint att du tar kvinnans sexualitet på allvar men det kan också upplevas som stressande. Försök att få henne att komma men fråga inte hela tiden om hon gjort det. Stress och press gör det svårare att få orgasm.

Hej.
Jag har på olika sätt upptäckt att min partner onanerar regelbundet och jag kan inte låta bli att undra om det är något han saknar i vår relation. Personligen tycker jag att vi har det väldigt bra sexuellt, och när jag frågat honom om det säger han att han också är nöjd med vårt sexliv. Om det nu är sant, varför räcker jag inte till? /Sonja

Hej Sonja!
Hans onani behöver absolut inte ha något att göra med dig. Sex med sig själv och sex med dig är olika saker. Onani är en quick fix utan romantiskt gullande, förspel eller omtanke för någon annan. Det kan fungera bra mot stress, trötthet, sömnlöshet, huvudvärk, mensvärk och massa annat – om man nu inte har tid, möjlighet eller ork till att ha sex med någon. Ha också i åtanke att han haft en nästan livslång sexuell relation med sin egen penis. Bara för att han träffar dig så innebär det väl inte att han ska överge den relationen helt? Tänk också på att hans regelbundna onani gynnar dig – hans sexlust hålls igång och han blir mer sugen på att ha sex med dig. Plus att det kanske är tack vare dig han blir sugen på att onanera så mycket. Med ett bra och aktivt sexliv ökar sexlusten, mycket vill ha mer helt enkelt!

Har du några funderingar kring sex? Skicka din fråga till mig så ska vi nog se till att nysta ut den! Du får självklart vara anonym. Maila till: hannah@hannaharnhog.se

Till Toppen