X
Annons
X

Sausage party Sexgalna korvar på jakt efter Gud

Rösterna till specerierna görs av bland andra Kristen Wiig, Seth Rogen, Edward Norton och David Krumholtz. Foto: Sony Pictures

Ändlösa mängder samlagsanspelningar och ett övermäktigt plöjande av alla tänkbara rasistiska och sexuella stereotyper i ny film av Seth Rogen och Evan Goldberg.

Idén är helt okej: en amerikansk livsmedelsaffär som allegori för världen, där matvaror tålmodigt tar sig igenom dagarna i väntan på att en frälsare, det vill säga en människa med kundvagn, ska ta med dem till det förmodade paradiset som väntar utanför butiksdörrarna. När nationaldagen närmar sig – matvarorna kallar det red and blue day – är peppen på butikshyllorna skyhög, i synnerhet hos korvarna och korvbröden som förstås inte har en aning om att det enda som väntar dem är ett grillgaller och hungrigt gapande käftar.

I USA blev ”Sausage party” barnförbjuden, men det krävs knappast ett fullmoget intellekt för att fatta att matvarorna representerar mänskligheten och att människorna symboliserar Gud och religion. Manusförfattare Seth Rogen har varit inne på tematiken förut i ”This is the end” där hela Hollywood bokstavligen gick åt helvete. Den här gången kickas handlingen igång av en burk senap som lämnats tillbaka till butiken, och som desperat försöker informera sina medspecerier om deras himmelska villfarelser innan han kastar sig, och sin glasburkskropp, i golvet och dör.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X