Sex steg på väg mot ett friare liv

 ”Att hitta såna här platser att vakna upp till är helt magiskt. Man får verkligen nypa sig själv för att dubbelkolla att man inte drömmer”, skriver Johanna Hamrén och Tomas Jönssons på sitt Instagramkonto.
”Att hitta såna här platser att vakna upp till är helt magiskt. Man får verkligen nypa sig själv för att dubbelkolla att man inte drömmer”, skriver Johanna Hamrén och Tomas Jönssons på sitt Instagramkonto. Foto: #unfollowthenorm

Är du sugen på att bryta ett inrutat liv med fast boende och jobb? Då kanske en rullande tillvaro i husbil och med jobb på distans kan vara något för dig. Här är sex steg på vägen för att komma igång.

Under strecket
Publicerad
Annons

”Rätt” bil för van life kan vara allt ifrån en begagnad, enklare skåpbil för omkring 20 000 kronor till en nyproducerad och biffig van för nästan en halv miljon, enligt Isabel och Carl Waite, som driver podden Van life Sverige.

Själva köpte de sin blivande husbil på Blocket för 25 000 kronor. Med extra kostnader för bland annat gasolvärmare, vinterdäck, en ny växellåda och inredning landade slutsumman på cirka 68 000 kronor. Till det tillkom förstås också ett stort antal arbetstimmar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons