Annons
X
Annons
X

Sex nya OS-grenar i Sotji

Sex nya medaljgrenar kommer att finnas med på programmet i vinter-OS i Sotji 2014. Bland dem finns backhoppning för damer och mixedstafett i skidskytte.

Och ännu fler grenar kan tillkomma.

– Det blir bra. Mixedstafett har ju en bra svensk historia, säger skidskytten Björn Ferry till TT.

Av Reuters, TT

Internationella olympiska kommittén (IOK) tog beslut på onsdagen att lägga till backhoppning för damer, mixedstafett skidskytte, lagtävling konståkning, lagtävling rodel, samt freestylegrenen skidor halfpipe för både damer och herrar.

Däremot fick slopestylegrenar i snowboard och skidor nobben. Och alpint vill ha med lagtävling, som var med i senaste VM. IOK ska dock se över grenprogrammet igen de närmaste månaderna. Efter en ny inspektionsresa i Sotji kommer beslut om eventuellt fler nya grenar att tas i maj eller juni.

Att skidskyttet utökas med mixedstafett, två damer och två herrar, tycker den svenska OS-guldmedaljören Björn Ferry bara har fördelar. Inte bara för att Sverige har tagit tre medaljer, en av varje valör, på de sex gånger som grenen funnits med i VM.

Annons
X

– Jag tycker mixedstafett är en bra gren. Framför allt när alla ställer upp med de bästa lagen, som i VM senast. I början var det väl lite si och så med det.

– Nu är mixedstafett nästan tuffare än vanlig stafett, säger Ferry som siktar på att hålla på över OS i Sotji 2014.

London TT-Reuters

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X