X
Annons
X

Sex köpstarka trender

Nya konsumtionsmönster under 2012 ger nya möjligheter för kreativa entreprenörer och varumärken, i skuggan av finanskrisande länder. Det tror i alla fall det globala trendspaningsföretaget Trendwatching.com som har identifierat de viktigaste konsumtions- och konsumenttrenderna för 2012. Här är ett urval av dem.

Fem tips på prisvärd lyx.
Fem tips på prisvärd lyx. Foto: MONTAGE SVD

Varuhus, lyxbutiker, flygbolag, hotell, nöjesfält, kulturinstitutioner, ja, hela städer och nationer världen över bugar och rullar ut röda mattan för de nya superkonsumenterna. Kunderna är kejsare och kommer från Kina.

Fem tips på prisvärd lyx.

Foto: MONTAGE SVD Bild 1 av 5

Dyra kläder, väskor, accessoarer och skor – här i Köpenhamnsbutikerna Mulberry, Collage på varuhuset Illum i Köpenhamn, och Bottega Veneta – säljer bättre och bättre. Till exempel har försäljningen av skor i lyxsegmentet har gått upp med 25 procent sedan 2009.

Foto: DANIEL NILSSON Bild 2 av 5

Mamnul Islam, 29, student, Nacka. Md Zakire Lossain, 29, student, Sollentuna. De två har med sig en lång lista över saker att handla. Köttbullar, grönsaker och typiska ingredienser från Bangladesh är några av punkterna. ”På tisdag börjar vi med sallad tidigt på morgonen. Sedan äter vi en massa mat. Biriyani är en typisk eidrätt med ris, biff och bönor”, säger Mamnul Islam.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 3 av 5
Bild 4 av 5

Ipad 2.

Foto: STEFAN GUSTAVSSON Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X