Annons

Sex goda viner att dricka till vad du vill

Rött till fisk och vitt till kött. Att kombinera mat och vin handlar egentligen bara om att undvika katastrof. Andreas Grube ger oss sex goda och matglada viner.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Folkore Albariño 2018

Spanien, Rías Baixas
nr 6263, 99 kr

Betyg: 4 av 6

Lysande för den här prislappen. Gott om limezest och fin syra. Blommigt med mjuk frukt. Perfekt husvin att ha på lager när sommaren nalkas.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Conde de Valdemar Gran Reserva 2010

Spanien, Riola
nr 12601, 149 kr

Betyg: 5 av 6

Otroligt vad mycket vin man kan få för pengen vad gäller Rioja. Gamla trotjänaren levererar fortfarande fint i klassisk riojastil.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux 2017

Frankrike, Loire
nr 2227, 169 kr

Betyg: 5 av 6

Vårvin deluxe! Rent och fräscht från familjen Fournier. Ett vin som får munnen att vattnas. Får gärna drickas rejält svalt.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Borgogno Barbera d’Alba Superiore

Italien, Piemonte
nr 74201, 169 kr

Betyg: 6 av 6

En pålitlig piemonteproducent. Här en rätt mustig och rejäl barbera som mår bättre med mat än på egen hand. Också fin att lagra.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Calera Pinot Noir 2016

USA, Kalifornien
nr 87282, 269 kr

Betyg: 6 av 6

Pinot noir i den muskulösa jänkarskolan. Trots kraften är balansen helgjuten. Byter till årgång 2016, som i min gom är aningen mer elegant än föregångaren.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Duménil Brut Millésimé Premier Cru 2008

Frankrike, Champagne
nr 7522, 359 kr

Betyg: 6 av 6

En fyndskumpa i klassisk, suverän årgång. Bjuder utveckling med gula äpplen, ljus choklad, citrustoner och aningen kritiga nyanser.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons