Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Sex-experten: Det våras för milfen

Foto: Getty

Hannah Arnhög – SPG:s nya sex-expert – förklarar varför ung man/äldre kvinna är den ultimata relationsdynamiken.

Text: Hannah Arnhög - 8 juni 2017
Annons

Innan jag fyllde 26 hade jag aldrig kysst en jämnårig. Killen skulle vara äldre, annars tappade man i status. Och det var inte bara jag: Äldre erfaren man tar hand om ung gullig tjej var normen. Det omvända gav upphov till pek och visk och höjda ögonbryn.

För att fira sin tioårsdag släppte Pornhub, världens största porrsajt, nyligen en massa data över hur vår porrkonsumtion ser ut.

Den näst mest sökta kategorin på Pornhub är MILF. Förkortningen (Mother I’d Like to Fuck) har utvecklats till ett samlingsnamn för äldre attraktiva kvinnor. Vad ”äldre” innebär beror givetvis på betraktarens ålder. Jag är till exempel en äldre kvinna om du frågar min pojkvän. Och mina vänners dejter, ligg och pojkvänner. Det är nämligen nya tider nu.

Inte bara är det extremt vanligt att yngre män går igång på äldre kvinnor, det är numera socialt accepterat för en kvinna att spankulera runt på stan med sin betydligt yngre man. Inga ögonbryn höjs, ingen viskar och pekar.

Ingen tar Frankrikes president Emmanuel Macron på mindre allvar för att hans fru Brigitte är 24 år äldre. Grattisropen haglade över Anitha Schulman när hon nyligen outade sin relation med tio år yngre Johan. När det var dags för Kourtney Kardashian, 38, att äntligen kasta ut sin jämnåriga strulpelle till sambo gick hon genast vidare till Justin Bieber, 23, för att nu ha stadgat sig med modellen Younes Bendjima, också 23. När Aftonbladet nyligen rapporterade om 23-åriga Anton Ewalds härliga bröllop med sin Victoria, 32, nämndes inte ett ord om åldersskillnaden.

Annons
Annons

Låt mig (förvisso extremt jävig) försöka förklara detta fenomen med en grav generalisering.

Äldre män är från den gamla skolan. I den gamla skolan får man lära sig att starka/högljudda/intellektuella/framgångsrika kvinnor är läskiga varelser som på något sätt naggar på manligheten. De söker sig därför hellre till yngre kvinnor, som inte ifrågasätter och inte skriker rätt ut när de utsätts för utdragen mansplaining. Män från gamla skolan är för övrigt inte speciellt förtjusta i att visa känslor eller bjussa på lite sårbarhet.

Dagens 20-somethings beundrar den äldre kvinnans oberoende, framgång och erfarenheter – och uppskattar att hon pratar mycket och högt. Istället för att döma fascineras de. Och lyssnar. Deras manlighet är inte hotad, eftersom deras manlighet inte handlar om att vara starkare än kvinnan eller att aldrig låta sig bindas. I deras generation anses det både coolt och manligt att våga visa känslor och sårbarhet.

Där äldre män trycker ner, lyfter unga män upp.

Därför är jag extra stolt över att kalla mig själv för milf.

Annons