Sex bra krogar i Lissabon

matdags Mellan golfrundorna lockar Lissabon med krogar i varje gathörn där både priserna och råvarorna oftast är bra. Ändå kan kräsna svenskar ha hjälp av några tips. Lissabonjournalisten Tomas TranÆus guidar till sex restauranger.

Under strecket
Publicerad
Ett extra krogtips är Restaurant Bonjardim, en typisk grillrestaurang med kycklingrätter som specialitet.  De flesta känner till ”Kycklingkungen” eller ”Rei dos Frangos” som man också kallar denna krog nära Restauradores-torget mitt i Lissabon.

Ett extra krogtips är Restaurant Bonjardim, en typisk grillrestaurang med kycklingrätter som specialitet. De flesta känner till ”Kycklingkungen” eller ”Rei dos Frangos” som man också kallar denna krog nära Restauradores-torget mitt i Lissabon.

Annons

Oemotståndliga skaldjur
Cervejarias skulle kunna kallas ölhallar på svenska, men det vore orättvist mot maten. De är ofta stora, ganska familjära krogar med ett betydande barhäng, och ofta specialiserade på skaldjur. En bra, centralt belägen cervejaria är Ribadouro, vars lunchstämning är rätt så affärsmässig och vars skaldjursdisk är svår att motstå.
Rua do Salitre 2-12 (vid Avenida da Liberdade), tel +351 213 549 411.

Pröva den svarta grisen
Det alentejanska köket, från den stora regionen söder och öster om Lissabon, har många representanter i Lissabon. Till de pålitligaste hör D”Avis, som ligger lite avigt till men kan kombineras exempelvis med ett besök på Kakelmuseet. Interiör som en överdekorerat ”mysig” trattoria från 1970-talet, men utan att vara turistfälla. Ät porco preto, den svarta iberiska grisen, eller prova lammgrytan, ensopado de borrego. Varmrätter kring 10 euro.
Rua do Grilo 96, tel +351 218 681 354, stängt söndag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons