Annons
Recension

Autolove - det borde finnas mer kärlek i världenSevärt om kärlekens vånda och lek

Under strecket
Publicerad

Nu. Om de slutar nu lämnas man helt mätt. Uppfylld utan att vara övermätt eller sukta efter mer. Och så gör de det! Dansarna fryser sina rörelser och ljuset släcks.
Förmågan att sluta en förställning i precis rätt tid är en sällsynt förmåga i danssammanhang. Koreografen Ossi Niskala kan konsten att sätta punkt. Och det är inte det enda han kan. Det visar föreställningen ”Autolove – det borde finnas mer kärlek i världen”, som går på Moderna dansteatern i helgen. Den är en fristående fortsättning på Niskalas ”Vid sidan av sommargatan” från förra sommarslutet.

Sammansättningen på scenen speglar Niskalas genrebredd. Tre par gestaltar kärlekens vånda och lek på olika nivåer: på golvet dansarna Helena Franzén och Nicklas Sundför, i luften Katja Kortstöm och Mattias Lindström (handakrobatik) och Andreas Skjönberg och Angela Wand (luftakrobatik). Moderna dansteaterns sal har förvandlats till ett visuellt lekrum. Scenkläderna är färgsprakande och trendiga. Upphängt skirt tyg distanserar till en början publiken från dansarna och ett gigantiskt turkost bord svävar i ena hörnet.

Annons
Annons
Annons