LjunggrensServicen vänlig, snabb – sedan händer något

Om Ljunggrens på allvar vill behålla sin plats på Södermalms krogscen krävs mer. Det som räddar restaurangen nu är köket.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Till restaurang Ljunggrens kliver man in direkt från pulserande Götgatan eller genom Brunogallerian och Ljunggrens senaste tillskott –  sushi- och rawfoodbaren Råbaren som öppnade för två år sedan. En lång, vindlande trappa upp till gallerians tak, hittar man sommartid Ljunggrens uteservering, ett soligt häng med skön citykänsla.

När Ljunggrens 2004 slog upp portarna i Brunogallerian på Södermalm, var både restaurangen och gallerian något som Södermalm saknat. Den stilrena, asiatiskinspirerade inredningen och menyn med sushi och asiatisk crossover, kändes både fräscht och spännande – och stack ut från de många närliggande haken och turistfällorna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons