Annons
X
Annons
X
Vin & Mat
Recension

Enoteca Servicen sänker vinbar

ORUTINERAT Enoteca är bakfickan till Doc som är en populär och mysig kvartersitalienare med bra mat. Men servicen svajar mer än lovligt och topparna överbryggar tyvärr inte de djupa dalarna.

[object Object]
Enoteca på Karlavägen är bakficka och vinbar till lite tjusigare Doc. Lokalen är trivsam och populär bland grannarna i kvarteret. Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN

Enoteca

Typ
Budget
Kontakt
Adress: Karlavägen 28.

Tel: 08-611 02 99. Öppet: Mån–tor 11–22, fre 11–24, lör 16–24, sön 16–21. Pastarätter: 135–185 kr.

Betyg: 3 av 6

Vi vill så gärna gilla Enoteca, bakficka till lite tjusigare Doc som Krogguiden varit mycket nöjd med vid flera tillfällen. Men om Doc sticker ut, inte bara med sin vällagade moderna italienska mat, utan även med genomproffsig personal, så svajar Enoteca betänkligt.

Ett av de mer välfungerande besöken var trevligt med vänlig personal, även om vi fick påkalla uppmärksamhet mer än man ska behöva. En annan gång var personalen snabb, närvarande och gullig men helt klart stressad. Det som fått oss att tvivla är besöket som urartade. Det är inte fullt och ändå får vi vänta alldeles för länge innan en servitris kommer fram till bordet. Och då bara för att tyst titta på oss och se lite förvånad ut när vi frågar efter menyn.

Till slut får vi kvällens meny i hand, samtidigt hänger en griffeltavla med ”Kvällens meny” bakom oss. Vi tycker att vi har mycket att välja mellan men först när vi äntligen får beställa talas det om för oss att det på griffeltavlan inte finns – förutom pastan. Och så fortsätter det. Vi måste be om vatten två gånger och sällskapet bredvid får vänta en evighet på att deras bord dukas av från förgående gäster. Efter lång väntan på maten får de kasta i sig middagen under tystnad för att hinna till den föreställning som de berättat att de ska på. Restauranggästerna får denna kalla kväll turas om att gå upp och stänga ytterdörren som inte går igen. Något som inte tycks bekymra personalen.

Annons
X

Maten då? Jo, charktallriken som består av tunt skuren prosciutto, salami och oliver är en bra start. Burata, serverad med grapefrukt och olivolja är en vintrig variant av insalata caprese som vi tycker om. Kalvköttbullarna med spagetti i tomatsås är ljuvligt goda med en pikant smak av citrus och klassikern carbonara görs med den äran. Kalventrecôten är av mört kött, även om vi få skära bort onödigt mycket, och den tillhörande marsalasåsen med pancetta har en fin balans mellan sötma och sälta.

Efterrätten saffranspannacotta har trevlig saffranssmak där syrliga hallon ger en bra brytning. Dock upplever vi att man varit för generös med gelatinet.

Lokalen är enkelt trivsam med böjträstolar och spetsgardiner även om borden, med laminatyta, är lite trista. Detta är en populär kvarterskrog. Vi hoppas att stället jobbar på sin ”lägsta nivå” vad gäller service – då skulle krogguidens betyg genast bli högre, vilket maten förtjänar.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Enoteca på Karlavägen är bakficka och vinbar till lite tjusigare Doc. Lokalen är trivsam och populär bland grannarna i kvarteret.

  Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN Bild 1 av 1
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X