Serien på SVT Play är vårens tv-händelse

Letitia Wright i ”Mangrove”, en av fem filmer som ingår i ”Small axe”.
Letitia Wright i ”Mangrove”, en av fem filmer som ingår i ”Small axe”. Foto: SVT/BBC

Trots minusgraderna – tv-våren är här. SvD:s Elias Björkman ger en försmak på sina favoriter.

Publicerad
Elias Björkman skriver om tv.

Elias Björkman skriver om tv.

Foto: Staffan Löwstedt
Annons
Elias Björkman skriver om tv.

Elias Björkman skriver om tv.

Foto: Staffan Löwstedt

Nästa vecka kommer SvD:s stora guide till streaming-våren 2021, med fler än 30 tv-tips. Vill du ha dem i din mejl redan nu på torsdag den 4 februari? Registrera dig för nyhetsbrevet SvD Bäst på tv, där SvD Kultur varje vecka tipsar om det mest spännande i streamingvärlden.

Kan du redan här berätta lite om vad som väntar?

– Framför allt kommer det mängder av inhemska dramaserier, bland annat ”Alla utom vi” med Alba August och Björn Gustafsson som ungt par som försöker bli med barn, en fortsättning på ”Snabba cash” med Evin Ahmad i regi av Jesper Ganslandt och ruggiga kriminalserien ”Snöänglar” med manus av Mette Heeno.

Under våren fylls även utbudet av streamingtjänster på i Sverige när bland annat Paramount+ kommer. Vilka ska man egentligen välja?

– Det beror väldigt mycket på vad man är ute efter – Netflix brukar ju stå för publika och ofta omtalade serier, medan till exempel HBO Nordic bjuder på färre serier men som oftast håller högre kvalitet. Men med SVT Play (och Öppet arkiv) och filmsajter som Cineasterna, där man lånar film med sitt bibliotekskort, kommer man långt!

Elias Björkman skriver om tv. Foto: Staffan Löwstedt

Vad ser du särskilt fram emot?

– ”Small axe” på SVT Play är odiskutabelt vårens tv-händelse. Det är en serie om fem filmer av Steve McQueen som skildrar den västindiska erfarenheten i London på 1960- och 1970-talen. Omöjligt att tämja förväntningarna men var beredd på att vissa delar är mer konventionella än andra – dock håller samtliga otroligt hög nivå.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons