Annons

Extremely wicked, shockingly evil and vileSeriemördaren blir en bifigur i sin egen Netflix-film

Zac Efron, Macie Carmosino och Lily Collins i Neflix-filmen ”Extremely wicked, shockingly evil and vile”.
Zac Efron, Macie Carmosino och Lily Collins i Neflix-filmen ”Extremely wicked, shockingly evil and vile”. Foto: Brian Douglas/Netflix

”Extremely wicked, shockingly evil and vile” lyckas bortse från allt som är intressant med seriemördaren Ted Bundy och flickvännen Liz. Filmen är inte ens tillräckligt ytlig.

Under strecket
Publicerad

De unga och upp över öronen förälskade tu, Ted och Liz, besöker en hundgård för att välja ut ett gulligt husdjur åt sig. Liz har äntligen hittat den rätta; Ted är inte bara snygg och charmig, han är dessutom omtänksam och kärleksfull mot hennes lilla dotter. Nu är det dags att bilda familj med alla de rätta tillbehören. Alltså hund. De går där mellan burarna, från den ena till den andra, för att slutligen fastna för en bedårande liten krabat. De ställer sig på huk, uttrycker sin förtjusning. Men vad gör rackan? Jo, reser ragg och morrar ilsket. Åt honom, åt den charmige Ted. Vad menas?

Fast nej. Vi vet ju precis vad som menas. Vi vet att Ted är Ted Bundy, pionjären bland amerikanska seriemördare innan begreppet ens var uppfunnet, en våldtäktsman, kidnappare och nekrofil med mer än 30 unga kvinnoliv på sitt icke-existerande samvete, dömd till döden och avrättad efter ett antal spektakulära (och tv-sända – också här var han en pionjär) rättegångar där han skadade sin egen sak svårt genom att köra över sina advokater och ta över sitt eget försvar med den inbilska narcissistens arrogans och inkompetens.

Annons
Annons
Annons