Annons

Serber kräver att få rasta sina hundar

Tusentals människor i Serbien kräver av landets premiärminister Ana Brnabic att hon tillåter dem att rasta sina hundar under det utegångsförbud som införts på grund av coronaviruset. Arkivbild.
Tusentals människor i Serbien kräver av landets premiärminister Ana Brnabic att hon tillåter dem att rasta sina hundar under det utegångsförbud som införts på grund av coronaviruset. Arkivbild. Foto: Erik Nylander/TT

Tusentals människor i Serbien kräver av landets premiärminister Ana Brnabic att hon tillåter dem att rasta sina hundar under det utegångsförbud som införts på grund av coronaviruset.

Under strecket
TT
Publicerad

I Serbien har ett nationellt nödläge utlysts med strikta förhållningsorder som följd. Bland annat råder utegångsförbud mellan kl 17 på eftermiddagen och 05 på morgonen under veckorna och mellan klockan 15 och 05 under helgerna.

Inledningsvis tilläts hundägare att ta ut sina hundar under en timme på kvällen, men det undantaget drogs tillbaka i lördags med motiveringen att folk utnyttjade regeln på ett felaktigt sätt.

Annons
Annons
Annons