Annons

We are who we areSensuell smäll – man lämnas vimmelkantig

Jordan Kristine Seamón och Jack Dylan Grazer.
Jordan Kristine Seamón och Jack Dylan Grazer. Foto: HBO Nordic

När ”Call me by your name”-regissören Luca Guadagnino gör tv-serie, om ett gäng tonåringar på en amerikansk militärbas i Italien, är berättandet fritt och svävande.

Under strecket
Publicerad

Jack Dylan Grazer.

Foto: HBO Nordic

Utöver ”talkies” (talfilm) borde vi även tala om ”walkies”, menade filmskaparen och kritikern Mark Cousins i en krönika för några år sedan. Fotgängarfilm finns det gott om, i allt från efterkrigstidens italienska och tyska ruinfilmer till Éric Rohmers och Richard Linklaters vandrande pratkvarnar. Men mer än bara samtal handlar det om rörelse, i kropp och själ – ett sätt att upptäcka världen.

Det både promeneras och pratas mycket i ”We are who we are”, en miniserie helt i regi av den italienske sensualisten Luca Guadagnino. Hans två bästa filmer – ”A bigger splash” och ”Call me by your name”, båda delar i den tematiska begärstrilogi som inleddes med ”Kärlek på italienska” – gör sig påminda. Även här talas det engelska på främmande mark, men denna gång med fokus på tonåringar som flirtar, knarkar, dricker, dansar och badar bort strötimmarna på en amerikansk militärbas i Italien.

Annons
Annons
Annons