Senatorer enas om migrationsförslag för unga

Lagen Daca skyddar landets 700 000–800 000 "dreamers", personer som kom till USA på olaglig väg som barn, från deportering. Nu pågår förhandlingar i USA:s kongress om hur denna känsliga fråga ska hanteras i en kommande migrationslagstiftning. Arkivbild.
Lagen Daca skyddar landets 700 000–800 000 "dreamers", personer som kom till USA på olaglig väg som barn, från deportering. Nu pågår förhandlingar i USA:s kongress om hur denna känsliga fråga ska hanteras i en kommande migrationslagstiftning. Arkivbild. Foto: Carolyn Kaster /AP/TT

En partiöverskridande grupp med sex amerikanska senatorer säger att de nått en preliminär överenskommelse om ett förslag till migrationslagstiftning som bland annat skyddar unga så kallade "dreamers" från deportation.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

"Vi har arbetat i fyra månader och vi har nu nått en överenskommelse som omfattar gränssäkerhet, systemet med visumlotterier, anhöriginvandring och dreamers – det vill säga de områden som presidenten angett", meddelar de sex i ett uttalande på torsdagen.

I gruppen ingår tre republikanska senatorer och tre demokratiska. Förslaget, vars innehåll inte är känt, kommer att presenteras för president Donald Trump innan de sex ska försöka få stöd för det i senaten och i representanthuset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons