Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Nya skönhets-trenden från Hollywood – kristaller

Text: Caroline Hainer - 4 april 2017
Annons

Los Angeles är ljuvligt på många sätt och ett av dem är att angelenos är öppna för vad som helst. Som kristallers inre energi och helande kraft.

Jennifer Hudson, Miranda Kerr, Angelina Jolie och den allsmäktige Victoria Beckham är två personer som trätt fram som kristallälskare och hävdar att de aldrig är utan en sten. Beckham föredrar rosenkvarts.

Men stenarna har också letat sig in i skönhetsvärlden, tack vare sina påstådda krafter och kändisarnas haussande. Kristaller kan inte bara öppna det tredje ögats chakra (om tredje ögat) de kan skapa härliga vibrationer också vilket ska göra underverk för hyn och maxa kroppsmassagen enligt senaste rönen från väst.

Hur?

Ädelstenar påstås vara miljoner år gamla och sägs ha samlat upp en del energi under sin tid här på jorden, som de avger i form av vibrationer. Våra skelett innehåller dessutom massor av mineraler och därför lär människan ha en naturlig connection med kristaller och ädelstenar. De vibrerar på en hög frekvens vilket gör att de inom skönhetsvården fungerar som en högtalare ungefär, och vägvisare. De leder de aktiva ingredienserna rätt samtidigt som de balanserar, lugnar och fyller huden med energi.

Det har gjort att inte bara massagesalonger och spa nyttjar stenarna utan de återfinns också i nedmald form i olika skönhetsprodukter. Och nej, det är inte bara nyandliga märken ute i periferin som anammat detta. Skönhetsmärken som Bliss, Dr. Hauschka och Aurelia kör främst på Beckhams favoritsten rosenkvarts som med helande egenskaper återfinns i toners och lotions. Dr. Brandt däremot, avancerar upp en våning genom att välja rubiner i Ruby Crystal Retinol Hydracreme.

Den som vill prova ädelstenarnas magi bokar in sig på ett plan till Los Angeles och besöker The Now thenowmassage.com och dricker sedan lite Moon Juice moonjuiceshop.com med malda mineraler.

Annons