Senaste lifestyle: Kakla din bil

Att lägga klinkers och kakla har blivit nästan-måsten i många svenska hem. Nu tar trenden ett kliv till. Fyra Mini, den moderna Hundkojan, har klätts i mosaik från italienska lifestylemärket Bisazza. En av dem finns nu utställd i Stockholm.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det går åt fler än 30 000 glasstenar för en Bisazza-designad Mini, 37 000 närmare bestämt för en täckt bil, 31 700 för en cabriolet lik den som nu nått Stockholm (efter debut på Milanosalongen i april).
Designen är skapad av Carlo dal Bianco och Marco Braga. Deras största utmaning var att skapa mönster och färgkombinationer som harmoniserade på ett tredimensionellt föremål.
**
Den Mini som står utställd** på Nordic Light Hotel, känt som designhotellet, är en cabriolet med tillnamnet Zebra, formgiven av Carlo dal Bianco. Djurmönster är inne för accessoarer, kläder och möbler och har nu flyttats till väggar och golv – och så tilll Hundkojan då.
Sex kvadratmeter mosaik täcker den lilla bilen.
**
Både mosaiken och bilen** har för övrigt sina rötter i 1950-talet. Mini har prytt gator (och när det begav sig även tävlingsbanor) sedan 1959, Bisazza grundades 1956 och finns representerade bl a i Trump Tower i New York, Hanover Expo Plaza och på Microsofts kontor i Milano.

ANDERS HULTMAN

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons