Årets semmeltrend är här: Nachosemlan

Julskinkan är knappt uppäten när semlorna börjar locka på butiks- och kaféhyllorna. En av årets nymodigheter är nachosemlan.

Konditorer både förfasas och gnuggar händer åt att traditionen förändras.

Under strecket
TT
Publicerad
En nachosemla från Mr Cake i Stockholm består av nachochips gjorda av vetedeg med kardemumma som man doppar i grädde och mandelmassa.

En nachosemla från Mr Cake i Stockholm består av nachochips gjorda av vetedeg med kardemumma som man doppar i grädde och mandelmassa.

Foto: Christine Olsson
Semlor på konditori Vetekatten.

Semlor på konditori Vetekatten.

Foto: Anders Ahlgren
Falukorvsemlan har tagits fram av konditorn Sofia Westergran Larsen på Strömsholms Marketenteri i Västerås.

Falukorvsemlan har tagits fram av konditorn Sofia Westergran Larsen på Strömsholms Marketenteri i Västerås.

Foto: Sofia Westergren Larsen
Annons

Det är över fem veckor kvar till årets fettisdag. Men på bagerier runt om i landet rullas det redan nu ut vetebullar fyllda med grädde och mandelmassa.

– Nuförtiden verkar de flesta börja redan i mellandagarna. Jag kan tycka att det är onödigt tidigt. Man bör få hämta andan lite efter jul, säger matskribenten Mia Öhrn, bland annat författare till en bok om just semlor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons