Semestrande miljardärer kan rädda industrin

M/Y YAS, en spektakulär lyxyacht som ägs av den emiratiska kungligheten Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, låg förtöjd vid Stadsgårdskajen i Stockholm i fjol.
M/Y YAS, en spektakulär lyxyacht som ägs av den emiratiska kungligheten Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, låg förtöjd vid Stadsgårdskajen i Stockholm i fjol. Foto: Peter Wixström/Aftonbladet/TT

Storbritanniens rikaste man turistar i Sverige med sin lyxyacht – och de rika fortsätter att resa under pandemin. Det finns knep för att locka hit dem, något som kan bli svenska turistnäringens räddning, spår en expert.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
James Dyson äger ett stort affärsimperium.

James Dyson äger ett stort affärsimperium.

Foto: Mark Large/TT
En lugn dag på Arlanda, 23 maj.

En lugn dag på Arlanda, 23 maj.

Foto: Jonas Ekströmer/TT
James Dysons yacht Nahlin i Dartmouth, 2010.

James Dysons yacht Nahlin i Dartmouth, 2010.

Foto: Tim Trent/Wikimedia
Annons

LONDON I maj dök plötsligt yachten Nahlin upp i Göteborg. I Bohuslän och längs med västkusten häpnade många, för det ångdrivna fartyget är nästan 100 meter långt och har ägts av industrimagnater och kungligheter.

Den nuvarande ägaren är britten James Dyson. Han är mest känd för sina dammsugare utan påsar, men hans affärsimperium är både stort och framgångsrikt. I år utnämndes han till den rikaste personen i Storbritannien av tidningen The Times.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons