Annons

Semesterpackning av ett avancerat format

Måttstocken på var en typisk bil är har ändrats på 50 år: från den lilla trånga men smidiga Saaben, via stolpiga Volvo 245 och stora rymliga Volvo V70 – till nutidens stora närmast överdimensionerade suvar.
Måttstocken på var en typisk bil är har ändrats på 50 år: från den lilla trånga men smidiga Saaben, via stolpiga Volvo 245 och stora rymliga Volvo V70 – till nutidens stora närmast överdimensionerade suvar. Foto: Picasa
Under strecket
Publicerad

Skebokvarnsvägen – en klassisk Stockholmsplats sedan rockartisten Joakim Thåström sjungit om sin gamla hemadress Skebokvarnsvägen 209 i Högdalen – krokarna där Ebba Grön bildades.

Men nu pratar vi om en liten bit därifrån på Skebokvarnsvägen 77. Det var i juli 1966. SvD-läsarna Siw och Sivert Holmgren har just kommit hem efter sex veckor på Fårö. Det tickar ur den varma 3-cylindriga tvåtaktarmotorn på 38 hästkrafter. De tre pojkarna, 2, 12 och 13 år har just ålat sig ur baksätet och på taket ligger ännu hela semesterpackningen med bland annat 2 pojkcyklar, en säng, madrasser och barnvagn.

Annons
Annons
Annons