Karin Henriksson:Sekvensen kommer tas upp i många satirprogram i tv

Karin Henriksson

Republikanen Donald Trump köpte sig lite mer tid i söndagskvällens presidentdebatt. Demokraten Hillary Clinton var lika väl förberedd som första gången och nu som då la ut beten som han inte kunde låta bli att hugga på – men han lyckades parera ämnet sex och få in några vassa pikar.

Under strecket
Publicerad
AP
Foto: AP
Annons

WASHINGTON Kroppsspråket i det aggressiva utbytet kommer att låna sig till många satirprogram. Clinton med arg stålblå blick, ibland med en överseende skakning på huvudet eller ett utmattat skratt. Trump som vandrade över golvet som en osalig ande och återkom till Clintons ”dåliga omdöme” med en överlägsen min.

Hillary Clinton vände sig direkt till den som ställde frågorna i publiken i St. Louis och redogjorde sakligt för sina förslag parallellt med attacker mot Trump. Han hade övat mer än inför den första debatten 26 september och stärkte sannolikt sin ställning bland anhängarna genom att ständigt återkomma till kodord, till exempel fängelse, som upprepas bland Hillarymotståndarna. Hans fiender däremot tog fasta på nya bevis på hans bristande insikter i hur världen ser ut, särskilt i Syrien och Ryssland – och beklagade det sorgliga i att nivån i denna valrörelse är så låg, ordet rännsten dyker upp ofta, den efterlysta djupt kända ursäkten kom knappt heller.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons