Foto: Märta Thisner/IBL
Resa

Seinabo Sey: ”I Gambia sitter jag mest bara på stranden”

Artisten Seinabo Sey shoppar inredning i Göteborg, bor på underliga hotell i Dakar och gör helst ingenting i Gambia.

Hôtel Sokhamon
hotelsokhamon.com

Annons

I Dakar finns ett väldigt fint hotell som heter Sokhamon, det är väl värt att bo på. Det vilar någon slags Alice i underlandet-stämning över hela stället, en lite märklig estetik som jag inte har sett någon annanstans. De har också väldigt mycket cool konst som man kan gå runt och titta på. Solange Knowles bodde där när hon var i Dakar, det var så jag hörde talas om hotellet från början. Jag kände direkt att om hon valde att bo där så måste det vara något extra.

Blue Ribbon Sushi Bar & Grill i New York.
Blue Ribbon Sushi Bar & Grill i New York. Foto: ELIZABETH DANIELS PHOTOGRAPHY

Blue Ribbon Sushi Bar & Grill
Columbus Hotel, 308 W 58th St

Min manager tog mig till Blue Ribbon Sushi Bar & Grill, de har en oxtail fried rice som är helt magisk. Nu har jag slutat äta kött, men när jag gjorde det var detta en favorit. Stället har dessutom öppet till fyra så man kan gå dit sent och käka. Sen bör man gå till Café Rue Dix i Brooklyn, den enda restaurangen i New York där jag har ätit senegalesisk mat som smakar som den ska.

Tagore’s
42 Trill Road

Tagore’s är ett mysigt gammalt jazzhak i ett område som heter Observatory. Jag var där när jag var 19 år och trodde att jag skulle bli dokumentärfilmare. Men i stället för att ägna mig åt det jag skulle så softade jag bara runt i sex veckor.

Artilleriet i Göteborg.
Artilleriet i Göteborg.

Artilleriet
Magasingatan 19, artilleriet.se

Jag älskar verkligen Göteborg. Ser alltid till att besöka Heyday, en liten butik på Kyrkogatan, som har rolig fika och fina saker. Samma sak med Artilleriet, en inredningsbutik som är så himla härlig. Jag vill köpa allt, men tänker sen; hur ska jag ta med allt det här till Stockholm? Då vill jag bara flytta till Göteborg. Om det inte vore för spårvagnarna då, som är jättetysta och kommer från ingenstans. Silent assassins!

Foto: David Bebber / SIME/ IBL

Banjul, Gambia

Det finns alla möjliga skäl att åka till Gambia, men helst sitter man bara på stranden och äter god mat. Det finns inte så mycket att göra, men det är en del av charmen. Man bara åker dit och hänger runt. Dessutom är alla väldigt snälla. I vintras var jag i Banjul för att spela in tre videor till mitt nya album, en fantastisk upplevelse och perfekt inramning för just dessa låtar.

Till Toppen