X
Annons
X

Seger: "Vi måste hitta vår egen väg att gå"

Europas storklubbar storsatsar på damlag.

Kan svenska klubblag ens konkurrera i Champions League när fotbollskartan ritas om?

– Vi måste hitta vår egen väg att gå, pengamässigt kan man inte mäta sig med klubbarna ute i Europa, säger landslagsstjärnan Caroline Seger.

Av TT
Läs mer om Konflikten om damfotbollen

Lyon och Wolfsburg är giganter i Champions League-sammanhang sedan flera år tillbaka, men på senare tid har den franska och tyska klubben fått sällskap av andra europeiska storklubbar som satsar på damlag. Barcelona, Chelsea, Bayern München, Paris Saint-Germain och Manchester City har marscherat in klubbfotbollens finaste turnering.

– Det går framåt i damfotbollen. När storklubbarna bestämmer sig för att satsa har de både muskler och förutsättningar för att bli riktigt stora och riktigt bra. Det är en utveckling man har väntat på, säger Rosengårdsstjärnan Caroline Seger, som själv har spelat i både Lyon och PSG.

Landslagskaptenen och Rosengårdsstjärnan Caroline Seger anser att allsvenska klubbar måste locka unga spelare med en utvecklingsmiljö för att svenska klubblag ska kunna hävda sig i Champions League.

Foto: Johan Nilsson/TT Bild 1 av 2

Linköpings klubbdirektör Maria Hagström ser att svenska klubbar blir omsprungna av de europeiska storklubbarna, som kan locka spelare med högre löner.

Foto: Björn Lindgren/TT Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X