Annons

SEB varnar för kalldusch på het bostadsmarknad

Bostadspriserna, som i flera segment befinner sig på rekordnivåer, väntas falla tillbaka med upp till 5 procent när arbetslösheten stiger mot slutet av året och in i nästa år, enligt SEB:s ekonomer. Arkivbild.
Bostadspriserna, som i flera segment befinner sig på rekordnivåer, väntas falla tillbaka med upp till 5 procent när arbetslösheten stiger mot slutet av året och in i nästa år, enligt SEB:s ekonomer. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stigande arbetslöshet antas kyla av den heta svenska bostadsmarknaden senare i höst, enligt SEB:s ekonomer. De varnar för prisfall mot slutet av året och in i nästa år.

Men det ser inte ut att bli lika dramatiskt som det såg ut för några månader sedan.

Under strecket
TT
Publicerad

Bostadspriserna backade med knappt tre procent under våren. Men sedan dess har de återhämtat sig och inom flera segment har priserna stigit till nya rekordnivåer i sommar. På kort sikt, under de närmaste månaderna, fortsätter denna trend uppåt, enligt SEB:s boprisindikator.

Men sedan går luften ur marknaden, tror SEB:s ekonomer, även om man inte längre tror det kommer att bli några stora prisfall.

Annons
Annons
Annons