SEB möblerar om på Enskilda Securities

SEB stuvar om i sin affärsbank. Enskilda Securities försvinner när aktiehandeln koncentreras.

Under strecket
Publicerad
Annons

Aktiehandel inom SEB:s affärsbank samlas i en ny enhet som kallas SEB Enskilda Equities. Chef blir Stefan Carlsson.
Parallellt försvinner Enskilda Securities. Dess siste chef John Abrahamson koncentrerar sig på Enskilda Corporate Finance.
John Abrahamson anger förändringar inom aktiehandeln som en drivkraft bakom förändringen.

– Aktiehandeln tar nya vägar och vi kan inte klara de satsningar som krävs utan att slå ihop handel med aktier, obligationer och valutor. Under många år har volymer kompenserat prispress men nu stagnerar volymerna. Det känns lite vemodigt men det är nödvändigt.
Enskilda har haft en ganska turbulent period sedan 2002. Fyra chefer har avlöst varandra i snabb takt och 2000-2003 var norska Orkla delägare.
Enskilda kämpar med Carnegie om ledarplatsen på Stockholmsbörsen, i maj tog Carnegie täten, men de har inte mer än cirka 10 procent vardera. Med utländska investmentbanker, mäklarhus och uppstickare är det många som vill ha en bit av kakan.
Affärsbanken hade i fjol problem med att
hålla ställningarna på prestigefylla fusioner & företagsköp vilket ledningen för SEB erkände. John Abrahamson tycker likväl att man inte lyckades så dåligt. 2004 blev ett mellanår.
Han framhåller att det har varit full fart under årets fem första månader. Enskilda har tagit täten, betonar John Abrahamson.
Resultatmässigt har SEB:s affärsbank stagnerat. Första kvartalet 2005 var sämre än 2004.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons