Hela denna artikel är en annons

Se magisk konst på Danmarks stora konstmuseum Louisiana

Foto: Ulrik Jantzen

Nu kan du uppleva en av Sveriges stora levande konstnärer på konstmuseet Louisiana i Danmark - Karin Mamma Andersson. Få en inblick i målarens värld och hennes fantastiska verk på ett av världens mest välbesöka museum.

Edit Ires Louisiana Museum of Modern art
Foto: Edit Ires Louisiana Museum of Modern art
EXTERN LÄNK: Bästa tipsen för sommarsemester i DanmarkExtern länk

För den som vill komma bort ett tag och uppleva någonting annorlunda – varför inte ta en kulturweekend på andra sidan sundet? Under sommaren kan du besöka det moderna museet Louisiana beläget i Humlebæk i norra Danmark och ta del av en av våra största svenska konstnärer – Karin Mamma Andersson.

Karin Mamma Andersson började sin bana vid Konstfack i Stockholm men övergick senare till Kungliga konsthögskolan. Hon har intresserat sig för expressionistiskt landskapsmåleri där hon skapar gåtfulla upplevelser öppna för tolkning. Specifikt för utställningen har konstnären skapat tio nya verk som inte kunnat beskådas tidigare.

EXTERN LÄNK: Läs mer och hitta bra erbjudanden till Louisiana här Extern länk
Edit Ires Louisiana Museum of Modern art
Foto: Edit Ires Louisiana Museum of Modern art

Döpte museet efter sina tre fruar med samma namn

Foto: Edit Ires Louisiana Museum of Modern art

Louisiana är Danmarks mest besökta museum och tusentals gäster besöker utställningarna varje år. Sedan 1958 har gäster kunnat besöka museet för att ta del av modern konst i yttersta världsklass. Du kan bland annat enkelt ta dig till museet från huvudstaden Köpenhamn med tåg på bara 35 minuter.

Med fyra olika utställningar och den unika kulturparken finns det något för alla konstintresserade som besöker Louisana. Och om andan faller på eller värmen blir för påtaglig kan du enkelt ta ett dopp i vattnet.

Museet följer de danska Folkhälsomyndighetens rekommendation för att besökare på ett så tryggt sätt som möjligt ska kunna ta del av utställningarna. För att besöka museet krävs det i nuläget att besökare kan uppvisa ett Covid-pass, antingen genom att uppvisa ett negativt test eller fullt genomförd vaccination.

EXTERN. LÄNK: Det får du inte missa på semesternExtern länk
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons