Annons

”SD:s förslag motverkar en jämlik kunskapsskola”

Replik från Per Bolund och Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet.
Replik från Per Bolund och Annika Hirvonen Falk, Miljöpartiet. Foto: Pressbilder

Det är uppenbart att Sverigedemokraterna inte har några förslag för att lösa de verkliga problemen i skolan, skriver Per Bolund och Annika Hirvonen Falk från Miljöpartiet.

Under strecket
Publicerad

Under tisdagen kom Pisa-rapporten som visar att svenska elevers resultat fortsätter att öka. Svenska elever är nu över OECD-snittet i samtliga ämnen som mäts: läsning, matematik som naturvetenskap. Det är bra och är ett resultat av förra mandatperiodens satsningar liksom ett större fokus på skolan generellt. Samtidigt kvarstår problematiken kring ojämlikheten i skolan där skillnaderna mellan elever och skolor är stora.

Den senaste tiden har SD kommit med många förslag som hotar tilliten och alla människors lika värde. De har attackerat den fria kulturen, ifrågasatt public service och pekat ut grupper de vill porta från biblioteken. När SD nu ger sig in i skolpolitiken lanserar de en rad förslag som riskerar den positiva utvecklingen av skolresultaten och som är direkt kontraproduktiva för att uppnå en jämlik kunskapsskola.

Annons
Annons
Annons